In 2018 werd Villa Rozerood in De Panne als respijteenheid opgericht door een groep sociaal bewuste mensen die een hiaat in het zorglandschap hadden geconstateerd. Er was immers in België geen enkele voorziening waar families met een zwaar ziek kind terecht konden voor een rust- en ontspanningsverblijf. Om hieraan verhelpen werd Villa Rozerood opgericht. Het is het eerste en enige zorgverblijf in België waar zieke kinderen samen met hun ouders, broers, zussen, grootouders of mantelzorgers kunnen verblijven.

Dagelijkse zorg voor een chronisch ziek kind, een kind met een ernstige beperking of een kind dat met een lang ziekteproces geconfronteerd wordt, weegt enorm door op een gezin.

Villa Rozerood stelt zich als doel kinderen/jongeren van 0 tot 18 jaar in een ernstige zorgsituatie (ziekte, ongeval en/of handicap) en hun omgeving (familie, verzorgers, begeleiders,…) bij te staan en te ondersteunen in de ontwikkeling en borging van maximale levenskwaliteit, ongeacht levensbeschouwing en socio-culturele achtergrond.

Villa Rozerood doet dit door de zorg voor het kind met de ouders te delen of helemaal kwalitatief en veilig over te nemen zodat ze even op adem kunnen komen en hun batterijen weer kunnen opladen.

Villa Rozerood als respijthuis creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning  krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten
De ouders kunnen weer ‘gewoon’ mama en papa zijn. Op die manier komen ook brussen even weer centraal te staan in het gezin.

Villa Rozerood biedt tevens de mogelijkheid om kinderen alleen op te vangen en de zorg optimaal verder te zetten, zodat ouders op adem kunnen komen of gewoon even de reeds lang uitgestelde klussen kunnen opknappen.

Er zijn diverse  verblijfsformules in functie van de vraag en noden van het betrokken gezin.

contacteer ons...

Fazantenlaan 28

8660 De Panne

info@villarozerood.be

volg ons...

tel : 058 42 20 24   •   mail: info@villarozerood.be

© 2018 Villa Rozerood vzw     •      Webdesign: One Unit

Privacy policy

Disclaimer