Elke dag van het jaar en zeker gedurende de schoolvakanties, weekends en verlengde weekends kunnen maximum 7 tot 8 zieke kinderen met hun familie of zorgomgeving terecht in Villa Rozerood voor een deugddoende vakantie. Op elk moment van het jaar, wordt er voor gezinnen ook plaats vrijgehouden voor een respijtverblijf of voor crisisopvang. Het zorgpersoneel hanteert een zeer eenduidige visie: de zorgondersteuning is deze die nodig is voor elk specifiek gezin. Wie de zorg voor zijn kind zelf wil opnemen, neemt die zelf op, wie wil dat zorg georganiseerd wordt, geeft dit aan en krijgt de nodige en gewenste ondersteuning. Alle zorg en ondersteuning wordt aangeboden op maat van het gezin.

Bij een eerste contact beluistert men de vragen van ouders. De doorverwijzers sturen het aanmeldingsdossier door. Vaak wordt dan al een verblijfsperiode afgesproken met het gezin. Het uitgebreide aanmeldingsdossier biedt een schat aan informatie en een blik op de nodige zorgen. Het bestaat uit 2 delen: een deel in te vullen door de ouders/het gezin en een deel voor de behandelende arts.

Lees meer ( volledige procedure) doorklikken.

De belangrijkste factor van het succes van Villa Rozerood is niet echt in 1 noemer te verwoorden. Het is het bijna-Thuis-Huis-gevoel, de bijzondere sfeer in het huis en de vriendelijkheid van de mensen.

In Villa Rozerood wil men deze gezinnen het volgende bieden:

rust en ontspanning, solidariteit en betrokkenheid.

• zorg, gezelschap en begrip

• tijd en ruimte om de familiebanden te versterken en/of te herstellen

• kans om met lotgenoten te "bonden"

• een "boost" om het ziekteverloop thuis verder door te komen

Hier kunnen “speciale families” eindelijk eens normaal functioneren. Geholpen worden. De knop omdraaien. Genieten van een maaltijd. Tot rust komen.
Heel diep ademhalen. Glimlachen en dan …. weer doorgaan.

Om mensen nieuwe adem te geven en heel veel warme zorg!

contacteer ons...

Fazantenlaan 28

8660 De Panne

info@villarozerood.be

volg ons...

tel : 058 42 20 24   •   mail: info@villarozerood.be

© 2018 Villa Rozerood vzw     •      Webdesign: One Unit

Privacy policy

Disclaimer